dotační programy, nzú - nová zelená úsporám, obnovitelné zdroje, oprav si dům po babičce,

Inovativní partnerství pro energeticky úsporné bydlení: Zvýhodněné úvěry pro renovace domů!

Sledovat Jan 25, 2024 · 2 minut čtení
Inovativní partnerství pro energeticky úsporné bydlení: Zvýhodněné úvěry pro renovace domů!
Sdílet

Inovativní partnerství pro energeticky úsporné bydlení: Zvýhodněné úvěry pro renovace domů!

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR přináší od příštího roku nový nástroj pro podporu energetické úspornosti v domácnostech - zvýhodněné úvěry v rámci programu Oprav dům po babičce. Tato nová iniciativa umožní domácnostem financovat komplexní zateplení a další úsporná opatření za výhodných podmínek.

Proč je to skvělá zpráva pro domácnosti?

  1. Výhodné úroky: Úvěry budou úročeny maximálně polovinou sazby stanovené Českou národní bankou.
  2. Dlouhodobá splatnost: Domácnosti budou mít možnost až dvacetiletého splácení, což se projeví v nízkých měsíčních splátkách.
  3. Podpora pro mladé rodiny: Program je zaměřen především na mladé rodiny, které často čelí vysokým cenám nájmů a mají omezené finanční prostředky na vlastní bydlení.

Spolupráce s finančními institucemi:

Ministerstvo životního prostředí v této iniciativě úzce spolupracuje s Asociací českých stavebních spořitelen a Českou bankovní asociací. Stavební spořitelny a banky budou zprostředkovávat tyto výhodné úvěry s licencí ČNB.

Celkový cíl programu:

Cílem programu Oprav dům po babičce je podpořit komplexní zateplení rodinných domů, generovat energetické úspory a přispět k celkovému snížení spotřeby energie v Česku. Kombinace zálohové dotace a výhodného úvěru pomůže rodinám, které nemají dostatek finančních prostředků na předfinancování energetických renovací.

Přínos pro žadatele:

Rodiny, které žádají o dotaci Oprav dům po babičce na komplexní zateplení a další úsporná opatření, budou moci využít těchto výhodných úvěrů na financování rozdílu mezi náklady a poskytnutou zálohovou dotací. Díky nízkým úrokům, dlouhodobé splatnosti a absenci potřeby ručení nemovitostí se renovace stává dostupnější pro širší spektrum domácností.

Podpora energetické transformace:

Program podporuje i renovaci starších domů, což může přispět k úspoře úrodné půdy a revitalizaci stávajících staveb. Kromě toho, že renovace zvýší energetickou účinnost domů, může také poskytnout nové možnosti bydlení v revitalizovaných oblastech.

Nástroj pro celkovou energetickou úsporu:

Oprav dům po babičce je jedním z klíčových programů směřujících k celkové energetické úspoře v domácnostech. Poskytuje finanční podporu na komplexní zateplení a modernizaci, čímž vytváří příležitosti pro novou éru udržitelného bydlení.

Spuštění programu:

Výhodné úvěry budou k dispozici od února.

Navštivte sránky SvobodaTech, nebo napište na e-mail .



Copyright © 2024 Miroslav Svoboda, SvobodaTech. Všechna práva jsou vyhrazena.

Tento článek je vydán pod licencí Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0).

Napsal